Contact

Adresgegevens:
Zwembad de Fluit
Fluitpolderplein 1
2262 ED Leidschendam

KvK: 27234749

Contactgegevens:
Tel: 0703209314
E-mail: kassa.defluit@sportfondsen.nl

Openingstijden receptie:
Maandag 09.00 - 14.45 uur
Dinsdag 09.00 - 12:00 uur | 15:15 - 17:15 uur
Woensdag 09.00 - 17.15 uur | 19.15 - 21.30 uur
Donderdag 09.00 - 12:00 uur | 15:15 - 17:15 uur
Vrijdag 09.00 - 12:45 | 15.15 - 17:15 uur | 19.15 - 21.30 uur
Zaterdag 09.00 - 12.30 uur
Zondag 09.00 - 14.30 uur

Voor onze actuele openingstijden, klik Tijden & Tarieven


Waar kun je ons vinden?
Wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer richting zwembad De Fluit te komen, kijk dan goed op www.9292.nl zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Heb je een tip voor ons of een vraag waarmee we je kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Vul hieronder het contactformulier in en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op telefoonnummer 0703209314. We zijn telefonisch bereikbaar voor al jouw vragen.

Zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3 jaar. De zwemles start vanaf 4 jaar oud. Zodra uw kind aan de beurt is om te starten wordt er telefonisch contact opgenomen.

Op de zondag mag uw kind gratis zwemmen als het bij zwembad de Fluit op zwemles zit of op de wachtlijst staat. Op vertoon van het zwempasje. Indien uw kind op wachtlijst staat kunt u uw zwempasje + welkomspakket ophalen bij de receptie.

Als uw kind al ergens anders zwemles heeft gevolgd maar u wilt zich bij ons inschrijven neem dan contact op via ons telefoonnummer of mail adres. Dan kan er een afspraak worden gemaakt om te komen voor zwemmen. Voorzwemmen is kosteloos en hierbij wordt gekeken naar wat het niveau van uw kind is. Aansluitend kunt u dan bij de receptie inschrijven en een dag/tijdstip bespreken (mits er plek is)

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. Klik hier om contact op te nemen.

Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn er op de woensdag om 13:00 uur zwemlessen speciaal voor deze leeftijd. Hiervoor kunt u inschrijven op de reguliere wachtlijst en bij opmerking vermelden dat uw kind tussen de 7 en 12 jaar oud is. Zodra er plek is voor uw kind om te starten wordt er telefonisch contact opgenomen.

Wat fijn jullie mogen beginnen met zwemles! Op de desbetreffende dag kunnen jullie je aanmelden bij de receptie. Daar ontvangt u het Jips welkompakket en informatie. De eerste zwemles mogen de ouders binnen mee kijken. Zorg dat jullie de eerste zwemles ruim op tijd zijn want het kan druk zijn bij de receptie.

Elke maand wordt er geoefend met kleding zwemmen voor bad 1, 2 en 3 (zie zwemkalender voor de datums). Bad 4 tot en met bad 7 beginnen de kinderen elke zwemles met kleding.

Bad 1 , 2 en 3 : T-shirt

Bad 4, 5 en 6: T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen + lange broek met knoop en rits + schoenen (geen waterschoentjes - tip gympies van bv de Bristol)

Bad 7: Regenjas, T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen + lange broek met knoop en rits + schoenen (geen waterschoentjes - tip gympies van bv de Bristol)

U gaat naar www.defluit.nl klik dan op webshop. Kies tabblad aanmelden met kaartnummer. Vul de voornaam en achternaam in (zonder tussenvoegsel) + het bij behorende kaartnummer. Klik dan op afmelden. Voorafgaand aan de les kunt u afmelden, mits uw kaart geldig is. De reden kunt u opgeven en klik vervolgens op afmelden. Hierdoor krijgt u een credit voor een inhaalles. Bij het kopje inhaalles kunt u vervolgens aangeven welke dag/tijd u een inhaalles wilt. U ziet alleen de beschikbare mogelijkheden. Zodra u dit heeft bevestigd ontvang u hiervan een e-mail. Op de inhaalles dag meld u vervolgens bij de receptie dat het om een inhaalles gaat. En kan uw kind de gemiste les inhalen. U heeft recht op 3 inhaallessen per schooljaar.

Via onze website kunt u ook het leerlingvolgsysteem inzien. Het leerlingvolgsysteem is een programma waarmee de zwemles instructeur werkt om de score van uw kind bij te houden. Op deze manier kunt u online de score van uw kind inzien en bij vragen kunt u deze altijd aan de zwemles instructeur stellen. De zwemles instructeur vult het leerlingvolgsysteem regelmatig in.

In het leerlingvolgsysteem wordt gewerkt met smileys. Deze smileys geven een weergave van waar uw kind nog aan moet werken. Voor uitleg van de smileys kunt u klikken op ‘ wat betekenen deze icoontjes?’. Aan de linkerzijde van het leerlingvolgsysteem ziet u een overzicht van vaardigheden die u kind leert en moet kunnen in dit niveau.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Voor een overzicht van alle kijklessen en het diplomazwemmen kun je onze zwemkalender raadplegen. Ook kunt u hier de kledingeisen per bad lezen,

Deze is te verkrijgen bij de receptie of klik hier: Zwemkalender 2023 2024.xlsx

Uw kind heeft een afzwembriefje ontvangen, gefeliciteerd! Op dit briefje ziet u de datum, tijd, kledingeisen en de kosten. U kunt van te voren bij de receptie de kosten voldoen en doorgeven of uw kind doorgaat met zwemlessen. Ook kan er op de dag zelf betaald worden. Zorg dat jullie 15 minuten voor het diploma- zwemmen aanwezig zijn. Zo kan jouw kind acclimatiseren en zonder haast aan het afzwemmen beginnen.

Op officiële feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag (in lustrumjaren), Hemelvaartsdag, Pinksteren en Kerst zijn er geen zwemlessen. De geldige zwemleskaarten van de zwemlessen op die dagen, worden automatisch met een week verlengd. In de kleine schoolvakanties gaan de zwemlessen gewoon door, in de zomer en kerstvakantie vervallen de reguliere zwemlessen en hebben we een aangepast zwemlesrooster. Wij organiseren dan zomer/kerstzwemlessen waar u uw kind voor op kunt geven. Deze zomer/kerstzwemlessen vallen buiten het reguliere aanbod.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Doe samen spelletjes zoals bellen blazen in het water of ringen opduiken. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen! Als uw kind op de wachtlijst staat/op zwemles zit is er de mogelijkheid om op de zondag te oefenen. Uw kind mag op zondag op vertoning van het zwempasje gratis zwemmen. Ook kan er dan geoefend worden in het diepe bad met duiken.

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet 45 minuten alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Ga naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via onze afwaardeerzuil en de bon meenemen naar de zwemzaal.

Deel medische informatie voor zover relevant, zoals heup dysplasie, hypermobiliteit, ADHD. Bij hypermobiliteit kunnen de motorische vaardigheden wat langzamer gaan omdat het meer kracht en energie kost. Hiermee kan de instructeur rekening houden. Het laatste wat we willen dat iets van een kind gevraagd wordt wat niet mogelijk is. We willen graag voor ieder kind de juiste aanpak leveren. NB: Heeft uw kind epilepsie of diabetes? Dan mag u voor de veiligheid van het kind bij de zwemles blijven zitten. Laat ons dit alstublieft weten!

Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.

Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.

Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Algemeen

Klik hier voor een overzicht van de reguliere openingstijden.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven.

Ja, er zijn grote kluisjes aanwezig in onze garderobe. Je kunt gebruik maken van de kluisjes met een €0,50 munt. Na afloop ontvang je de €0,50 munt weer terug.

Ja, bij het doelgroepenbad kun je deze pakken. Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (18 jaar of ouder) zwemmen.

Ja, je kunt bij ons gratis parkeren.

Ja, gevonden voorwerpen worden maximaal twee weken bewaard bij de receptie. Om contact op te nemen met de receptie: Receptie

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.