Zwemveiligheid zwemdiploma

Nieuws

Zwemveiligheid zwemdiploma

nrzabcverschil

Zwemdiploma A, B en C - Dan zit je goed!

Met het oog op de aankomende zomer willen u graag toelichten wat het diploma inhoud en waar u kind mag zwemmen met het behaalde diploma.

Diploma A:

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC. Je moet het A-diploma zien als de eerste stap naar het volledige ABC-diploma. Bij A is de basis gelegd van alle zwemslagen, maar deze moeten nog verder geconditioneerd worden. Daarom is het aangeraden om door te gaan voor het B diploma hierin wordt aan de conditie gebouwd.

Diploma B:

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij raden aan om na het B diploma door te gaan voor het C diploma. Bij de C zwemlessen word er aan de survival en conditie gewerkt.

Diploma C:

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Voor meer informatie over de eisen per diploma: nationale zwemdiplomas

Of bekijk de video hieronder voor verdere uitleg.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.